Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για τον έλεγχο της ενεργειακής απόδοσης των κουφωμάτων μας.

Πρέπει να ελέγξουμε τα κουφώματά μας όχι μόνο για να αποφύγουμε μεταγενέστερα έξοδα που σχετίζονται με τις ζημιές που προκαλούνται από το χειμώνα, αλλά και επειδή τα κακοσυντηρημένα κουφώματα είναι μια από τις κύριες πηγές απώλειας θερμότητας.


Μια επένδυση με γρήγορη απόδοση.


Η αντικατάσταση των κουφωμάτων σε ολόκληρο το σπίτι είναι μια σημαντική επένδυση, ακόμα κι αν επιλέξουμε παράθυρα με τυπικές παραμέτρους. Αν επιλέξουμε κουφώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, το κόστος συνήθως αυξάνεται κατά περίπου 20%

Παρόλαυτά, αυτή η επένδυση έχει γρήγορη ανταπόδοση. Τα νέα κουφώματα, όχι μόνο προστατεύουν τα σπίτια μας από την απώλεια θερμότητας, αλλά μπορούν να συνεισφέρουν στη θέρμανσή τους. Με την κατάλληλη επιλογή ενεργειακών υαλοπινάκων, θα είμαστε σε θέση να επωφεληθούμε της ηλιακής ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να θερμάνουμε το σπίτι μας.

Η αποτελεσματική βελτίωση της θερμομόνωσης μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς ενέργειας έως και 50% . Με την εγκατάσταση νέων κουφωμάτων χαμηλής θερμοπερατώτητας (U-value) καθίσταται δυνατή η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης για θέρμανση έως και 25%. Τα πλεονεκτήματα ωστόσο δεν τελειώνουν εκεί, εκτός από τους χαμηλότερους λογαριασμούς θέρμανσης, προστατεύουμε και τον περιβάλλον από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.


Ποια είναι τα κύρια στοιχεία ενός ενεργειακού κουφώματος;


Με την εγκατάσταση ενεργειακών κουφωμάτων, μειώνουμε την απώλεια θερμότητας και εξοικονομούμε χρήματα. Η πληθώρα διαφορετικών επιλογών που είναι διαθέσιμές στην αγορά μπορεί να μας δίνουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σχετικά με την ποιότητα, την τιμή και την εμφάνιση όμως κάθε παράθυρο αποτελείται από το προφίλ, τους υαλοπίνακες και τους μηχανισμούς. Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά. Η σωστή τοποθέτηση είναι επίσης πολύ σημαντική, καθώς διασφαλίζει ότι τα παράθυρα θα διατηρήσουν την αποδοτικότητα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Πίσω στο Pressroom